Sunday, July 31, 2011

rupa ikut negeri ke?

assalammualaikum.. tadi sedang syok zyla dan kak fara buat kerja.. tiba2 ada org ketuk pintu... gerr... hari ahad mcm ni, ptg lagi tu mmg banyak budak yang tak balik lagi.. zyla pun terfikir... siapa pulak lah insan  yg bertuah ketuk pintu bilik zyla ni.

tak tahan dengar pintu diketuk2.. zyla bukalah pintu... laa... kakak mana pulak yang datang ni.rupanya, promoter dari DOMINO Pizza.. hmm.. apalah dia nak offer kat zyla dan kak Fara ni..

bukan pasal offer Domino yang zyla nak citer tapi kakak tu laa... dia tanya zyla org mana.. zyla jawablah zyla org Sarwak... nak tau dia cakap apa? " tak mcm org Sarawak pon?"

aik.. org sarawak dengan org semenanjung berbeza ke? zyla tgk kak Fara sama je dengan zyla... ada hidung ada mata segala nya lengkap.. mungkin jugak sbb dialek zyla kot.. kan org selalu cakap org Sabah Sarawak ni bila bercakap dlm bhsa semenanjung lain sikit bunyinya.. tapi bukan zyla... sbb dari kecik lagi zyla dah biasa bergaul dgn org semenanjung ni.. ckplah org negeri mana... semua zyla berkawan... bukan negeri je jenis kaum dan agama sekali...

entahlah... mcm byk benda tak ori ttg diri zyla... msti mcm org lain... mcm Tiz Zaqiyahlah, bawang putihlah, mcm org Kelantanlah... entah apa2 lagi.. ni semua faktor pergaualan zyla sejak dari kecik lagi... zyla tak kisah dengan sesiapa zyla nak berkawan... smuanya sama je kan?

pelik2... asal zyla je lainlah tu.. padahal sama je.. hmm... sodeh.. apakah yang original ttg diri zyla, zyla sendiri pun tak tahu...

hmm. pasal Domino... sarawak blm ada lagi.. tapi dh beberapa kali jugak zyla merasa pizza Domino ni.. mmglah blm blh lawan Pizza Hut lagi tapi not bad.. kalau pizza buat sendiri lagi sedap...a'ha laa... pasal sama ada zyla dan kak Fara terima tak offer tu.. jawapan dia TIDAK! sebab kak Fara cakap... Tipu je tu... huh...

haa... nilah offer yang dibagi zyla tu... bayar RM 20 je.. malaslah... hari tu ada jugak dpt offer dari Rasa Mas.. offer  RM4.50 utk satu set nasi ayam... lebih baik zyla melantak nasi lemak mak cik batman yang RM3 tu.. lagi sedap.. original buatan mak cik Batman... tau... dahlah murah, sedap, lauk banyak... kenyang smpai mlm...

satu lagi ingatan utk seluruh rakyat Malaysia yang mmg terkenal diseluruh dunia dengan tabiat SUKA BELI BANYAK DAN SUKA MEMBAZIR!!!!! nak puasa esok.. bila pergi bazar Ramadhan janganlah nak borong semua... berbukalah dengan ala kadar je.. tak kanlah lapar sangat sehari berpuasa... ?? ( ada nak cincang zyla tak? perut zyla lainlah.. perut korg lain.. tapi byk yang ikut nafsu... )

esok nak cari aiskirim blh tak utk berbuka puasa??? (^_^)

1 comment:

tantiatia said...

INGIN CEPAT JADI JUTAWAN YUK MARI GABUNG SEKARANG JUGA

KharismaPoker Menjadi SitusBandarQQ Online Terprcaya Indonesia

Promo yang diberikan :
Minimal DP dan WD Rp. 20.000.
Support bank lokal : BCA, BNI, BRI, MANDIRI, dan DANAMON.

Bisa dimainkan di iPhone, Android, PC / Laptop.

Kami Menyediakan 8 game Dalam Satu User ID
*POKER
*DOMINO99
*BANDARQ
*BANDARPOKER
*BANDAR66
*SAKONG
*ADUQQ
*CAPSA SUSUN


DISINI

Siap Melayanani Anda 24 jam
Bonus REFERRAL 20% setiap minggunya (seumur hidup)
Bonus CASHBACK 0.3- 0,5% setiap hari
Contact resmi kharismaPoker :


LIVE CHAT ; DISINI
Telp :+85587983703
BBM ; khpk02
WA : +85587983703
LINE ; khpk02


DISINI