Friday, July 22, 2011

keanehan melanda otak zyla! kota bharu kat mana!????

assalammualaikum... sekali lagi zyla nak berceloteh... setelah puas melakukan blogwaking zyla terpandang traffic zyla kat sidebar.... seperti yang sedia maklum... zyla ada 2 traffic.. gadget ni saja2 je zyla letak.. tak de motif apa2 pun.. ylh ada sesetengah org nak tau sama ada boyfriend dia ada tak yang view dia hari ni... tapi bagi zyla apa jugak yang ada kat sidebar zyla sekadar hiasan sahaja... tak kisahlah org view atau tidak..


tapi keanehan melanda otak zyla secara tiba2.. mmg zyla tak berapa nak minat dengan subjek Geografi masa sekolah dlu... tapi zyla bukanlah rakyat Malaysia yang tidak tahu dengan bandar2 utaman kat Malaysia ni...Penang, Alor Star, Kuala Lipis, Seremban, Pasir Gudang, Kuantan, Pasir Mas, Kinanbatangan ... ish. kiranya banyak jugak yang zyla tahu... tapi... satu yang buat zyla pelik sekarang ni...




                     bila traffic menunjukkan visited from Kota Bharu, Perak...


biar betul ni.. nak kata zyla tak pakai spec... dah bermata empat dah ni... tak puas hati zyla hallo2 dengan classmate zyla.. Cik Faraliana... org Perak.. dia kata mana ada Kota Bharu kat Perak... tu kat Kelantan lah... sh.. tak boleh jadi.. zyla roger2 pulak kakak Mira zyla.. nak tau dia cakap apa kat zyla..


" adik.. kau ni nape? nak kata pergi sekolah kau dah sambung belajar sekarang.. Kota Bharu ada satu jelah dalam Malaysia ni... Kat Kelantan."


yelah kakak.. adik taulah akak asal kelantan... mmg tahu ttg tempat kat Kelantan tu.
dah beberapa hari jugak zyla perasan tapi buat tak kisah je... Malas nak fikir... mungkin traffic ni yang salah.. tapi bila tgk blogger lain pun post benda yang sama... benda ni membuatkan zyla pelik... Adakah Kota Bharu kat Kelantan??





so ada sesiapa orang Kelantan ataupun org Perak yang boleh explain kat zyla tak tentang negeri korang???


5 comments:

Pn. Sheila said...

Kota Bharu hanya kt Kelantan zyla...

miss dynda said...

haha.. layankan saje traffic tu.. kdg2 yg terpampang kt situ ade gak yg salah.. kota bharu tu kt kelantan, n mmg takde tempt nama kota bharu kt perak..

SHAHIRAH ADIZAN said...

haha . itu pun boleh salah erh ? layankan je:)

Fathin Fazila Razali said...

tulah... bila masa lah ada Kota Bharu kat Perak ye.. buat zyla suspen je...

Jamal Ali said...

Siapa kata Kota Bharu ada di Kelantan sahaja?

Kota Bharu ada juga di Perak. Tempat kelahiran Burhanuddin al-Helmy dan Datuk Lat, pelukis Kampung Boy.

Kota Bharu di Perak tu kampung sahaja, berhampiran Gopeng dan Malim Nawar, jalan ke Kolej Matrikulasi Perak.