Sunday, July 24, 2011

BEN ASHAARI

BEN ASHAARI... zyla tahu semua blogger nak jadi famous mcm dia kan... zyla akui abg Ben ni memang hebat dan patut dijadikan idoal kepada sesiapa sahaja yang baru berjinak-jinak dalam dunia blogger ni.. tapi bukanlah abg Ben ni je yang hebat.. ramai lagi sebenarnya... sejak kebelakangan ni Abg Ben banyak buat entri dan segmen pasal blogger baru kan...zyla pun tak sangka jugak bila abg Ben buat entri pasal zyla.. even zyla tak ada join segmen2 yang abg Ben ni anjurkan sebab masih lagi jadi pemerhati...


apapun..skarang ni Abg Ben makin giat buat segmen tentang blog pilihan... kiranya abg Ben ni mmg selalulah buat blogwalking... bagus tu.. sebb mmg itu pun kerja kita sebagai blogger ni kan... setiap kali ada je Blog Pilihan abg Ben ni zyla pun tak kan lepaskan peluang dari buat terjahan kat blog tersebut dan tengok blogger lain yang komen kat abg Ben.. it nice... sama2 bagi support... 

cuma zyla terharu sbb abg Ben kenal blog zyla bukanlah zyla promote blog ni.. cuma zyla bagitau abg Ben yang zyla admire dia je.. syukur zyla tak dikejar rasa cemburu bila abg Ben buat Blog Pilihan tu... sebab blog zyla tidak mengikuti segmen tersebut..

dalam berblogging ni bukan popular perkara pertama yang zyla kejar.. siapalah zyla utk dikenali? setinggi manalah ilmu zyla utk dikongsi dan sebaik mana setakat ni penulisan zyla utk dibaca??

sebab tu janganlah rasa rendah diri atau terasa hati kalau Abg Ben ni belum pilih blog kamu sebagai Blog Pilihan... banyak lagi cara untuk kita jadikan blog kita ni menarik... janji apa yang kita tulis adalah ikhlas dan jujur dari hati ini... apa yang kita mahu dan kejar mungkin tak akan tercapai... 

bila orang baca entri2 kita maksudnya mereka mempercayai kita yang hanya mereka kenal dari penulisan kita. jika baik penulisan kita maka baiklah presepsi blogger lain terhadap kita.. selain itu, mungkin kita tidak tahu ada di antara mereka akan khabarkan tentang blog kita kepada lebih ramai lagi org di luar sana utk membacanya... alangkah bagus kalau begitu presepsi org luar terhadap blog kita.. bukannya mengejar follower semata-mata... 
                         http://www.sunahsukasakura.com/
                                     http://azfar9897.blogspot.com/
                                            http://baitilatiqa.blogspot.com/
                                           http://sisi-kehidupan.blogspot.com/


                                  

                                             
ini antara blog yang wajib zyla baca hampir setiap hari... ini belum banyak lagi... sebab mereka antara blogger pertama yang zyla kenal sejak zyla join blogger ni.. Insya Allah selepas ni zyla akan cuba untuk baca lebih banyak lagi blog yang menarik dan kongsi dengan semua.. 

                        http://ummuidris.blogspot.com/
ini pulak ibu zyla.. mentor zyla... Madam Nurul Fatehah ... baca blog dia pun zyla rasa bersemangat sangat... sebab banyak motivasi diri... 



4 comments:

Pn. Sheila said...

blogger baru macam sy suka dia kera dia banyak beri tunjuk ajar ttg ilmu blogging nie...

Fathin Fazila Razali said...

ambillah mana yang baik... :")...

RuMaH TuA said...

Salam,

Syukran zyla kerana sudi membaca blog RuMaH TuA.
Btw, sudi - sudikan lah untuk berkongsi atau komen atau teguran dalam RuMaH TuA saya... (^-^)

Sama2 kita lakukan perubahan ke arah yang klebih baik.

Insyaallah.

(^-^) with <3

Fathin Fazila Razali said...

sama2 baitiqal... Insaya Allah... kita berblogging ini adalah utk saling berkongsi informasi dan mengingati semasa kita... kamu pun sudilah komen di sini.. mengingati saya atau menegur mana yang kurang.