Saturday, August 06, 2011

abg ben cakap.. zyla pun nak cakap jugaklah!

:)..mcm biasa sebagai blogger knelah buat blogwalking kan.. so blog yang zyla terjah hari ni ialah blog Abg Ben.. laa.. mmglah korg pun setiap hari bc blog dia kan... disbbkn zyla pun pernah bercakap ttg follower ni... zyla nak bagitau pendapata zyla SAHAJA... 

blogger baru mcm zyla mmglah tgh teruja nak buat blogwalking ni... nak tinggalkan jejak kat merata-rata blog dan harap blogger tersebut akan follow u back kan.. gerr.. 

tapi ada satu je kesan yang tak berapa nak baik utk blogger baru bila follower lambat nak naik.. lorr... nak tarik perhatian. dok post benda yang apa ntah maksudnya zyla pun tak tahu... smpaikn zyla sendiri pening... nak follow bllh tapi biarlah entri awak tu menyeronokkan sikit.. cerita pasal kwn2 ke, stdy ke, kebosanan yang melanda ke apa ke... ni tak.. senang je nak follower ni ramai... entri kita tu kene ada isi.. sekali sekala merepek meraban pun tak apa jugak.. nak copy n paste info dari google , biarpun ramai yang tahu pun oky...mana tau ada lagi yang tak tahu ttg info yang awak share tu.. simple kan... 

ingat follower zyla ni semua zyla follower ke? belum habis lagi zyla buat blogwalking dkt diorg... group blogger yang dianjurkan oleh firdaus contest tu pun zyla tak habis buat blogwalking jugak..  

kalau rasa tak ada benda nak update tu jangan paksa diri sebab bila kita tak ada idea.. kita sendiri tak tahu apa yang kita nak tulis, lepas tu ayat pun mulalah tunggang langgan.. aduh! kan memeningkan bagi yang lain nak baca.. relaks... tak ada yang akan lupakan blog anda kalau lama tak update pun... yang penting isi blog tak buat org lain panas... 

6 bulan zyla berblog.. mcm2 dah zyla tahu dan faham ttg dunia blog ni. jadi kepada blogger2 yang masih mekar lagi tu relaks oky... follower tu tak menjaminkan apa2 pada anda... tak percaya.. oky... fikirkan ttg ni..

bila korg rajin update entri panjang berjela-jela, tapi sorg pun dari beribu follower korg tak komen.. adakah itu bagus? tak jugak kan..? sebab.. kalau ada org yang komen maksudnya dia baca entri kita... ada jugak yang baca tapi tak tinggalkan komen, tapi mesti dia sapa kat shoutix kan? 

letak gambar kat blog ni pun berpada2lah k.. geli jugak zyla tgk gmbr yang tak-berapa-nak-elok tu.. ish2.. mmglah ambik dr google tapi aga-agak-menjengkilkan.. 

jadi, sebut nak update entri, kene fikir dulu nak cakap apa, ttg apa n related dengan apa, kalau nak letak gmbr tgk gmbr yang elok2 sikit.. yang sejuk mata memandang.. kerja mudah kan..

oky! selamat berblogging...

2 comments:

~sEtAnGGi SyurGA~ aka NurHidayah Ali said...

salam ramadhan hari ke 6..
smg puasa hari ini lebih baik dr hai2 semalam..insyaAllah..
p/s: abg ben tu sapa?

Fathin Fazila Razali said...

abg ben tu.. ben ashari... tak pun blh ke link ni..http://www.benashaari.com/.. k