Friday, August 12, 2011

kelab Blogger abg ben...

assalammualaikum.. entah hari ini dh berapa byk entri zyla publish.. sejak balik dr kelas tadi idea mencurah2 pulak... aduh!!!. mcm biasalah  bila online kita kenalah bukak FB, blog, Ym dn segala mcmlah laman sosial korg... 

mcm zyla.. hnya ada 3 je... YM, FB & BLOG.. tu pun tak larat dh ni... yang lucunya.. mcm2 zyla jumpa kat FB kelab Blogger Abg Ben.. :").. ada yang ghairah tambah follower, ada yang share pelbagai info ttg bulan ramadhan, dan mcm2lah.. apa je yang zyla buat kat FB hari ini, zyla request kat blogger ADAMAINAA... utk IC Blogger... tak kisahlah berapa lama nak dapat.. janji dh minta.. benda free so tak blh nak demand... 

mestilah zyla jenguk kelab blogger.. rasanya hari ini ramai yang zyla dh follow, like dan komen.. huh! lengkap semua syarat zyla tunaikan.. tapi zyla tak banyak tinggalkan link dan zyla pun tak infrm kat diorg kalau zyla dh follow ataupun tak... haha... tau2 sendiri sudah..

zyla akui makin hari, makin ramai blogger baru yang muncul.. dlm bilik zyla ni pun... semua dh jadi blogger bila tgk zyla mcm syok sgt baca blog... walhal diorg dh lama dh buat blog... 

be matured dlm dunia blog.. zyla mmg tak harapkan follower yang ramai.. tapi nak ada org yang sudi bc entri zyla dan komen kekurangan yang ada dlm blog zyla... bagi zyla, zyla lebih puas kalau org lebih banyak komen daripada follow.. kalau follow tapi tak pernah baca entri kita buat apa kn?.. 

zyla mmg minat bidang penulisan ni.. so blog sebagai platfrm pertama  zyla utk perkenalkan gaya penulisan zyla yang berbentuk pendapat, peribadi kepada umum.. zyla nak belajar skill penulisan yang berkesan melalui blog.. supaya nanti kalau ada rezeki zyla nak buat novel ke buku ke, zyla dh tahu mcm mana nak tarik minat org luar baca dan beli penulisan kita btol tak?.. tapi sebelum tu, bukan semua yang kita tulis dlm blog ni hny ikut pemahaman kita je, kene buat kajian, dan byk mencari bhn2 yang berguna.. zyla jarang nk copy n paste lagi, kalau ada pun, zyla terus share link tersebut dan ulas ttg tajuk entri.. itu cara zyla.. korg lainlah kn?

satu lagi aktiviti blog yang zyla join.. segmen... haha.. zyla dh 3 kali join segmen blogger hari ini.. cuba jelah bukan  nak menang pun... :") ada lagi satu segmen utk blogger yang followernya kurang drpd 500 org... cukuplah dengan entri abg Ben dulu.. byk yang dh follow zyla... zyla nak org follow tanpa paksaan.. hehe.. 

rasanya smpai sini jelah dulu zyla berblog... penat sudah menghadap lappy.. zyla undu dri dlu... selamat mlm semua..:")



zyla ucapkan goodluck utk blogger baru.. selamat menempuh alam blog.. :")

8 comments:

fatin syahirah :) said...

agaklah. commentators lebih berharga, tak pun silent readers. even kita tak tahu siapa. at least dia baca dripada follow semata mata kan :)

Fathin Fazila Razali said...

tahu tak apa... bila zyla ke FB kelab Blogger.... lebih ghairah mencari follower... kalau betullah entri kita berkualiti.. mesti yang ramai follow.. tak payah nak heboh... atau kita blh share je link tk.. zyla mmg tak blh jamin nak follow balik.. depend dgn entri blog tersebut...

Kathy Tuah said...

akak doakan zyla berjaya dlm dunia penulisan ^_^

Fathin Fazila Razali said...

@ akak kathy tuah.. thnks akak... doakan zyla..

.izzati liyana. said...

my blog pun lebih kepada pendapat. tapi banyak jugak terselit cerita peribadi. and yess, saya suka yang bagi opinion jugak. bukan setakat follow. its not the way to blog maa..tak best kalau semata-mata cari follower. saya nak yang betul2 baca entry saya. its hard but we can do it :) so, goodluck.

btw, saya suka baca entry pendapat. mcm blog kak namee, encik ji. mungkin blog awak akan masuk list jugak? hihi. selamat berkenalan rakan blogger. awak pun rajin tinggalkan comment dekat blog saya. thanks. saya akan balas yang mana mampu. :)

Fathin Fazila Razali said...

mmg saya suka cari blog2 yang berunsur pendapat sebab sekarang saya perlu asah pemikiran saya utk lebih kreatif dlm berfikri sebab sekarang saya perlu mendalami sbjek lawa dan jugak sya mmg tak suka blog2 yang merapu entah apa2.. kalau nak cerita ttg peribadi kalau menarik tak apa.. tapi saya tak gemar blog yang suka mengutuk itu dan ini dan terlalu cepat nak sebarkan fakta yang kita blm tahu lagi kesahihannya... tak paksa samada nak balas komen atau tidak.. cukup sekadar sudi membaca

asnizaziz said...

semoga berjaya ^^

Fathin Fazila Razali said...

@asnizaziz.. thnks sebab komen. amin... zyla hope blh timba seberapa banyak pengalaman melalui dunia blog