Tuesday, September 27, 2011

Tutorial Check SEO Blog Korang Dengan SEO Analyser

Tutorial Check SEO Blog Korang Dengan SEO Analyser:

check SEO,SEO score,markah SEO,SEO analyser,SEO checker,Azrijohan,SEO blog
Hai all...hari ini koz nak ajar korang cara nak semak SEO blog dengan menggunakan SEO Analyser.Web ini akan memberi perkhidmatan untuk korang menyemak SEO blog korang dan ia akan memberikan skor keseluruhan bagi blog korang selepas menjalankan proses analyser.


Mari ikuti langkah-langkah di bawah supaya membantu korang check SEO blog korang dengan menggunakan SEO Analyser ini.


Langkah pertama


Korang kena klik SINI


Langkah dua


Masukkan URL blog kat ruangan kosong yang di sediakan(www.yoursite.com)


check SEO,SEO score,markah SEO,SEO analyser,SEO checker,Azrijohan,SEO blog


Langkah tiga


Klik button CHECK.Kemudian tunggu sehingga proses Analysing data 100%


Langkah empat


Selepas beberapa saat, result SEO blog korang akan keluar...contohnya seperti ni






Kemudian lihat ke bawah untuk mengetahui SEO yng baik dan yang tidak baik untuk SEO Blog korang.
Kemudian korang repair bahagian-bahagian yang perlu korang repair selepas itu korang chesk semuala dengan menggunakan SEO Analyser mengikut langkah-langkah yang telah di ajar tadi.Senang bukan?


Jika korang hendak tahu, untuk mencapai bilangan peratus yang terbaik, korang mestilah mendapat hasil dalam 70% keatas.Bagi yang mendapat peratus 70% kebawah mungkin menyukarkan blog and menjadi salah satu blog yang mesra SEO .


Moga ilmu yang koz kongsi ini dapat membantu korang untuk membantu blog korang dalam menghasilkan blog yang mesra SEO...Selamat mencuba...


Sumber:

Budak Nakal Blogspot

2 comments:

Ezad Skytech said...

hee..blog sy tak sampai 70% pun...masih jauh lagi.. :D

Fathin Fazila Razali said...

samalah.. masih down lagi.. tapi tak apa.. keep it up!