Monday, September 26, 2011

masalah lagi!

assalammualaikum...

zyla tahu sekarang ni banyak blogger tak update blog. sebab busy dengan kuliah yang baru bermula. dan zyla pula?? geeerrrr.. sekarang ni memang tak selesa sebab tak sihat~~~.. huk..huk..huk... dan dalam hati ni menanti hari untuk pulang ke Sarawak scepat yang mungkin...

adui.. zyla tak tahu nak cakap apa kat hari ni... tapi hati ni macam nak cakap sesuatu! alamak!! mcm tu lah zyla sejak badan dah segar sedikit sekarang ni.. cuma sekarang tak berapa nak best sebab headache akan menyerang zyla kalau zyla paksa minda ni untuk berfikir.lebih parah kalau zyla menghadap buku. last sem zyla pernah pengsan masa sujud solat maghrib... sebab headache nilah... gelabah kakak2 zyla.. 

lagi-lagi semakin zyla naik semester ni semakin sukar subjek2 yang zyla ambik.. zyla bukanlah nak paksa diri untu belajar tapi nanti nak biasakan diri buat UBS tulah yang payah.. buat Excel pun zyla dah pening sebab menghadap lappy ni lama sangat.. belum lagi nak belik2 Financial Accounting... nak buat full set account... sebu perut zyla dibuatnya...

sebab tu nak sambung degree nanti zyla kene fikir betul-betul. nak sambung secepat mungkin atau ambik PJJ.. tapi orang kata ambik PJJ  ni pun banyak yang ambik setengah jalan ke.. haha.. dan semalam zyla dah buat keputusan masa cuti nanti dan kalau dah betul2 sihat ni zyla nak buat freelance..wah2!! saya dah besarlah!!! bila dah pandai fikir nak cari kerja.. memanglah.. nanti habis belajar nak bayar MARA lagi, nak buat simpanan sendiri.. mintak-mintak zyla dapat jugak nak buat ACCA nanti.. walaupun kene bayar dollor ni pound.. dengar2 KPTM ni ada hantar pelajar ke luar negara.. hari tu pun ayah dah halo2 kat zyla pasal ni.. hurm.. tak tahulah ayah.. along cuba je dulu.. Dekan pun tak lagi ni.. :")

sekarang ni zyla dah confident dengan plan masa depan yang zyla rancang. zyla tahu zyla tak mungkin dapat sempurna ,, tapi at least zyla dah cuba kan? so lepas ni zyla nak try mintak kerja kat firm2 akaun.. harap2 kat Kuching ada.. hehehe..lepas tu zyla nak kerja, smbung stdy dan bla.. bla.. bla...

merancang sahaja... Allah SWT yang akan menentukan semua tu kan???? kadang-kadang.. zyla rasa bersemangat sangat! tapi ada masa tu zyla rasa menyerah kalah sudah! ditambah lagi dengan keadaan sekeliling yang serabut sekarang.. tak larat zyla weh!!!


kalau ada yang tahu tentang ni.. agaknya dia marah tak?? entah apa yang dia akan cakap kat zyla??? mesti salahkan zyla?? mcm tu ea?? weh!!!! 6 bulan zyla diam je... tak fikir pun... dah tu dia yang cari dulu.. mcm mana tu???  apapun.. dugaan!!! dugaann!!! sabar jelah... sebab zyla nak tahu kenapa semua ni jadi dan apa penghujungnya... 

3 comments:

Kathy Tuah said...

sama lah kita tok sakit palak..huhu

Nuur mutiara said...

blogger ramai yg dh mula busy la kan..Em kalau nak sambung degree buat full time lagi ok kot..tp ikutla mane yg rasa2 terbaik..all the best zyla ^^

Fathin Fazila Razali said...

thnks nuur utk pandangan...