Saturday, September 10, 2011

baca dulu baru buat andaian.

assalammualaikum.

disebabkan zyla ada extra tenaga malam ni so zyla pun rajinlah nak buat blogwalking. macam mana nak cari lebih ramai blogger.. memanglah zyla akan jenguk ke FB, tengok apa yang adakat Kelab Blogger Ben Asahaari, Kaki Ping Blog dan Sahabat Blogger. Fb zyla yang baru ni memang khas untuk aktiviti blogger zyla je. yang lagi satu tu untuk kawan-kawan. tapi nama sma ejaan lain.. :"). bukan itu yang nak zyla cakap. blogger ni kebanyakkannya kreatif dan ada jugak yang berani nak buat tajuk yang boleh timbulkan kontroversi. sebabnya sekadar nak tarik perhatian sahaja.


zyla terjumpa blogger ni kat page Kaki Ping Blog. mula-mula zyla baca tajuk dia zya buat ignore je. yelah, tak kanlah zyla nak like pulak. gila apa? tapi zyla scroll lagi buat kali kedua, zyla tenung dan fikir. mesti ada sebab kenapa blogger ni sengaja letak tajuk entri dia mcm ni.. apa lagi kita terjahlah...



selamat membaca ye.. baca betul-betul nanti kita akan tahu apa isinya. baca dulu sampai habis baru kita faham kenapa tajuk dia macam tu... 

3 comments:

Gen2Merah said...

ehehee.. memang betull. tajuk memainkan peranana yang penting utk menarik pembaca.. apa guna isi mantap kalau tajuk tak power.... itu taktik sebenarnya dalam pembacaan.. sebab para pembaca ni mostly menilai sesuatu dari luaran...


salam ukhuwah salam pershabatan ye...

Ikhlas
~Gen2Merah~

Gen2Merah said...

followed 162... (",)

Fathin Fazila Razali said...

@gen2merah.. tahu tak apa.. tak semestinya tajuk itu memberi makna kepada isinya..