Thursday, October 27, 2011

sakura..

                                                         assalammualaikum.

menulis lagi zyla petang ni.. baru lepas delete Ubs file program dalam lappy ni. mak aii! terkejut zyla dibuatnya.. contain dalam satu file tu ada lebih 2000++ benda .. huh.. patutlah lappy ni lambat semacam. padahal tak banyak sangat pun benda dalam ni. semalam dah delete gambar-gambar yang tak berfaedah.. so hope lepas ni lappy ni akan oky, nanti tahun depan dah cukup duit zyla hantar pergi ACER Center k cayang.. aloalo.. kenelah sayang kat lappy, duit ayah ni.. hehe.. yang sodehnya speaker lappy zyla pun turut sama rosak.aish.. baru je lagi lappy ni.. Bulan Mac zyla dapat tapi sekarang dah rosak speaker. tadi ada virus detection, nak kene format apa.. hurm. nantilah hantar Acer Centre tu. memanglah ada warranty tapi tak kanlah nak pos balik srawak??? poning2.. Sony zyla pun mcm sakit je.. aish! kalau dua2 nak minta tukar ni, tambah tolak duit Mara dan gaji nanti, bahagi darab dengan yuran pendaftaran, beli itu ini, topup,baju + tudung, barang keperluan lain.. gluuppp!!!! memang CIMB atau BSN zyla tu kosong lagilah! duit oh duit~~~..($_$)

dahlah next sem ada bahasa Arab.. tak pasal-pasal nanti nak kene buat video.. kalau nak buat video nak guna apa?? guna Handphone?? kene campak jelah video tu nanti. sebab tulah zyla plan nak beli jugak satu camera. sebenarnya memang hajat dari dulu. tapi tak habak kat ayah lagi.. hehe.. nak beli kat Low Yatt tu, memanglah barang kat situ murah, tapi berbaloi ke beli kalau tak lama pakai terus rosak? Murah tu memang tak berbaloi. baget nak rm300++ okylah ni.. 

zyla adalah usha satu freelancer ni.. sebagai jurutaip. tapi nak kene ada broadband.. hurm. masalahnya sekarang.. kat rumah adelah. kalau kat kolej zyla harapkan wifi yang macam tak berapa ikhlas nak ada je ni. kalau mintak mak kirim, agak-agak mak nak tak??? hehe.. memanglah dia nak.. tulah ayah cakap.. elaun Mara memang tak cukup ye along?? huh.

zyla pon berharap sangat kerajaan tak janji kosong dan HEP kolej zyla reti nak buat kerja.opss!! i terkutuk bende kenyataan ini.. pasal bouncer buku sebanyak RM200 tu.. ringan sikit beban nanti. boleh jugak zyla ajak kawan zyla Fazila tu.. alahai nama sama je.. orang panggil pun Zila jugak.. nak ajak dia ronda2 kota KL yang sibuk tu.. ngeee~~~.. tak pernah jumpa pon sebenarnya. tapi serdang dan Bangi taklah jauh mana pon.
fikir duit je zyla ni kan?? of courselah.. nama pon student Account( tak bangga bagitau je) kenelah fikir dan kira duit sendiri dulu sebelum kita fikir dan kira duit orang lain. tahun depan dah 20 tahun tak kan nak tadah tangan nak mintak kat ayah lagi kan?? lagi satu, zyla nak nanti adik-adik zyla ikut cara zyla. tamoo nak susahkan mak ayah bila dah ada keupayaan untuk mencari duit sendiri. haa.. ni namanya mendidik adik dalam diam. biar adik-adik tengok kak long bersusah payah dan usaha macam mana, kalau menjadi, diorang pun akan confident utk ikut sama... " kak long boleh adik lagi boleh".


tahun depan pulak adik zyla Fahim tu nak masuk IPT .. aish! abg hensem zyla ni nak ambik bidang astronomi... bangga nie!!(@_@).. memanglah ada pusat astronomi area bangi ni. hope dia dapat kat situ.. blh jugak jumpa.. sebab nanti lepas SPM dia pergi PLKN.. n tahun depan jugak adik zyla syafiq nak SPM.. nadia n Fiqri masih boleh rilex2 lagi kat rumah..





ni gambar adik-adik zyla,
tak mengikut urutan hehe..
biasalah masih comot2 lagi,
nanti semua dah besar
pergh! 
baru benar2 menyerlah. 




dan perkara terakhir zyla nak fikir adalah blog... setakat ni.. komen lebih banyak dari entri.. (^_^). suke!
tapi korang tengoklah pulak environment blog zyla ni. background , templates, hurm.. hampeh kan? nak buat macam mana ek?? at least biarlah menarik sikit.. ni zyla pon tak tau lah nak komen macam mana. segan pun ada sebenarnya bila orang masuk dalam blog zyla ni. macam tak ada apa-apa. zyla dah insaf nak letak lagu dalam blog.. macam menyemak je.. nak letak gadget lain kang berat pulak blog ni.. loading lama sangat, bukan takut orang yang tak sabar nak tunggu tapi zyla sendiri. pasal follower.. alhamdulillah hari ini denap 260... siapa dia..





nak tau sape Azie ni??
buah hati si Adam Azman

rasanyaa dulu zyla pernah jumpa blog ni masa buat blogwalking tapi nape tak follow masa tu?? zyla dah lupa dah.

apapun kalau baca entri dia best gak.. haha.. nerd rupanya.. opss!! biasalah seorang doktor..
yang zyla ni bakal kira duit macam ner lak??
relaks sudaa.

berbalik kepada topik.. zyla tahu follower akan menaik kalau kita selalu ikut segmen.. hah! terutamanya kalau segmen tukar-tukar link tu. tapi kalau korang nak tau hakikat yang sebenarnya... lepas join segmen tu mesti zyla dah tak ambik port dah.. tau2 ada yang tinggalakan link.. zyla terus follow je..belum lagi zyla nak cari blogger dari segmen yang sama. sebab sebenarnya zyla LUPA!!!! silakan kalau rasa nak cekik zyla.

apapun, zyla berharap nanti penulisan zyla semakin matang. wah! berangan lebih. sebab zyla nak zyla menulis orang baca dan mereka boleh fikir apa yang zyla tulis.. tapi pesan ayah akan tetap tersemant di jiwa.. fokus study dan kalau tak ada idea.. mak ada.. so hallo2 je dia.. sepatutnya kan.. mak zylalah yang patut ada blog sbb dia lebih banyak idea dari zyla. heee.. 



4 comments:

Sunah Sakura said...

kenak...kenak.....kenakkkkkk..... tajuknya sakura??? hahahahhahaha~

Fathin Fazila Razali said...

sbb sakura ya , melambangakn satu kehidupan yang orang nampak mcm indah tapi dalamnnya.. banyak pancaroba.. cewah! bermadah pujangga.

adam said...

eheemm. ada orang sebut nama saya la kat sini.

patut la adam batuk2 je. hahaha

da report kat azie, siapla jap lagi dia bebel. cakap dia nerd ya? hahahaha

Fathin Fazila Razali said...

aik.. sebelum ini zyla ada cakap pasal ada dlm entri tak batuk pulak.. ngee.. reportlah tak takot... huhu..