Friday, October 28, 2011

bersaing sihat.

assalammualaikum...

hari ni hari jumaat rupanya.. ingatkan hari ini hari Khamis.. tapi rupanya Jumaat sudah... selasa dan rabu minggu depan dah start final... ayoyo... im not really do my revision well.. hm.. so kene susun strategi yang baik ni.. lappy kene kuranglah nampaknya.. sbb zyla ni tak leh nak tengok lappy.. semacamada je idea nak update blog.. masa revision week dan saat genting macam ni pulak banyak idea nak publish entri. 

berbalik kepada tajuk entri zyla hari ini. actually zyla tengah terasa ni. memang dah jadi tabiat zyla sejak form 4 lagi.. pagi2 awal memang kene buka buku dan malam tidur awal. zyla nak pastikan zyla dapat rehat yang cukup. bukan malas tapi kesihatan zyla ni bukanlah ditahap yang normal sangat. so kenelah seimbangakan study dan belajar. tapi tak kanlah benda ni nak heboh dengan kawan kan? so diam jelah. biarlah depa nak kutuk apa.. janji tak sakit atau pengsan. kang pengsan kalau paksa belajar, susahkan sapa? diorang jugak kan? 


zyla hairanlah nape nak gelabah bila tengok zyla dah belek buku??? aik.. relaks laa... tahu kan zyla ni bukannya serius sangat bila revision.. hurm.. apalah orang mcm ni.. bertenang. zyla tak bersaing pun sejak kai pertama jejak kaki kat sini. zyla tak cemburu pun kalau ada kawan-kawan yang dekan. mungkin ni masa korang mana tau bila2 masa zyla kan?

untuk pengetahuan zyla dah buat perancangan untuk masa depan zyla. dan kat kolej zyla hanya melengkapkan diri je.. kat luar nanti baru zyla asah lagi kemahiran zyla dalam bidang akaun ni. 

terus terang zyla katakan.. bila kita banyak membaca buku motivasi baru kita tahu apa yang perlu dan apa yang tak perlu. bagaimana nak kawal perasaan dan situasi kita. sebab tu walau apa jua keadaan zyla sentiasa cool je.. but im not that fool!

terpulanglah kalau nak gelabah kali ini. sebab zyla tak leh mengalah lagi... kali ni biar kita bertarung.. apa mcm?? dan kalau nak tahu sebenarnya zyla bimbang dengan penyakit lupa zyla ni.. hurm. macam mana nak buat??? sbb tu zyla kene struggle lebih kali ini. 

apapun yang zyla buat nak buktikan dengan adik-adik kak long tak pernah menyerah dan sentiasa bakar semangat korang untuk belajar wahai buah hatiku! zyla tahu makin gigih zyla menuju ke puncak adik-adik zyla pun akan ikut sama dan masing-masing tak akan menyerah.. nak jugak genggam kejayaan masing-masing. itulah matlamat zyla yang sebenar. bukan nak tu tunjuk lagak..



tak perlu kot kalau nak study macam ni..

dan buat sahabat seperjuangan,

usah takut dengan aku,
sebab aku tak pernah takut dengan korang.

tapi kenapa nak takut dengan aku?
sedangkan aku tak tahu kenapa kau takut dengan aku?

ataupun korang sebenarnya tahu,
senjata sebenar aku??

apapun,
aku tak bersaing dengan korang,
semua yang aku usahakan,
untuk aku tunjuk kepada adik-adik ,
supaya mereka tak pernah berhenti berusaha!




4 comments:

aimie amalina said...

bersaing la dengan sihat kan!
wishhh u oll d best dea =]

Fathin Fazila Razali said...

thnks animie.. (^_^)

Fathin Fazila Razali said...
This comment has been removed by the author.
Terbang Bersamaku said...

study rajin2 ye...smoga kejayaan milik kamu jua..good lukc n take care..(^___^)