Friday, April 20, 2012

sekali harung separuh siap.

yeah! ni baru balik dari jawap quiz Finance.. kepala pun masih fening fikir nape miss tadi cakap jawapan zyla salah.. last2 zyla buat 3 jawapan untuk dia.."miss nanti pilih yang mana betul k? tadi saya tak berapa nak betul menjawab!"

selalunya kalau sekali harung kerja dalam satu masa kan? tapi bagi zyla dan sahabat-sahabat yang lain, sekali harung tu dalam masa 2 minggu ni. alhamdulillah, quiz taxation dan finance dah zyla jawab tunggu esok dan lusa untuk test subjek yang sama.  pagi tadi pun dah selesai presentation untuk english dan Financial accounting 3. tu dia, 2 presentation sekali gus.. wakakak.. bukan zyla tapi sahabat2 zyla.. zyla punya turn untuk account dah lepas selamat dh!

semalam pun zyla decide tutup buat sementara account FB.. aish. jangan ada kawan yang ingat zyla dah remove diorang pulak.. sakit kepala ni tengok timeline tu.. menyesal tak sudah zyla dibuatnya..


hari tu 17 April .. suatu kejadian telah menimpa zyla. tepat pukul 7.30 pagi zyla pengsan dalam bilik disebabkan pening kepala yang teramat sangat. waduh.. sih kok bisa gitu sih...

alkisahnya 16 April tu, masa zyla n fara tengah sibuk edit report kteorang, tak semene-mene zyla tergelincir.. kat mana terhantuk nya kepala ni.. 


kat bucu pintu nilah tempat kejadian zyla tergelincir. mahu tak terkejut beruk fara. sorry tau, bukan sengaja. zya sendiri tak tahu macama mana boleh jatuh.. huhu.. yang syoknya esok hari bangun memang kepala berat macam batu. last2 pengsan!


disebabkan nebes, zyla dibawa ke klinik kesihatan bangi. paling dekat. kalau hantar kat serdang memang tak pergi kelas laa kak linda hari tu sebab temankan zyla.. uik.. uik.. uik.. cuma satu je yang zyla peliks kat sini. memang lah kalau kita pengsan kene ambik darah nak tengok sama ada darah merah kurang dari darah putih. tapi ini best punye doktor baru tu check.. tanya "ada muntah2?", "ada pening?", "selalu pitam?".. kerut dahi zyla dibuatnya. dan masa ambik MC pulak, ada doktor senior tanya, "kepala adik terhantuk tak xray ke?"

ni yang menjadi persoalan sehingga hai ni,, dan semalam zyla mendapati ada kebenjolan kat kepala zyla ni. nak ke klinik jadual padat. terpaksalah tangguh sampai stdy week nanti. 








2 comments:

Kathy Tuah said...

zyla, akak sarankan ktk g klinik cek balit k..sbb takut ada darah bekuk..apa2 pun semoga ktk bait2 jak pastok..

Zyla said...

oky akak.. tp lepas semua kerja kmk selesai.