Tuesday, September 18, 2012

mekap

assalammualaikum....

habis je kelas tadi zyla dah resah dan gelisah! minggu depan zyla ada assessment yang terakhir untuk subject carrier management.. mock interview.. resume baru siapa semalam, cover letter akan menyusul malam ini.. tapi segala sijil-sijil zyla semua ada dekat sarawak!! nilah yang nak minak mak pos kan untuk zyla.. confrm kene leter laa dalam hp.. haha.. tak apa.. zyla memang suka dengar mak membebel..

tapi ada satu part lagi yang betul2 membuatkan zyla resah... bila interview kita kene pakai smart-smart kan?? zyla memilih untuk pakai ala-ala koprat.. memang keparat laa lepas tu.. sebab baju dah ada tinggal kasut aje ni lagi.. tapi ada lagi masalah paling besar... kene MEKAP .. masalah besar ini!! memang tak boleh diselesaikan..

zyla boleh tanya lagi kat Kak Fara eyeliner tu yang mana?? aish!!! memang zyla bukan jenis perempuan yang suka mekap-mekap ni.. sebab tu boleh siap 5 minit aje..


inilah keperluan zyla setiap hari.. simple... lotion badan, penyegar wajah, krim muka dan bedak muka.. that's all.. oky2..mesti ada yang akan kata.. "  kolotnya zyla ni.. mekap pun tak reti apatah lagi bergaya.." oky2... memang zyla mengaku zyla tak reti semua tu.. zyla memang suka sederhana.. yang berlebih-lebihan tu jarang sangat. memang fakta budak akaun tak reti sangat nak bergaya. kalau ada yang reti bergaya tu sebab diaorang memang pentingkan kecantikkan.. tapi zyla?? apa yang zyla pentingkan?? asalkan tutup aurat cukup laa tu.. lagi satu, ayah zyla tak suka zyla mekap2.. nanti dia cakap macam badut jugak.

tapi keadaan sekarang ni menyedarkan zyla.. satu hari nanti zyla perlu jugak tepek mekap kat  muka ni.. baru ada seri kan??? itulah lumrahnya manusia.

baiklah.. zyla akan selesaikan masalah zyla dengan mekap ni.. mekap ni memang nak cari gaduh dengan zyla lah.. 


No comments: