Monday, September 17, 2012

facebook.


assalammualaikum..

entri ke-3 untuk hari ini

facebook!!! can u just leave me alone?? i can't stand anymore with you.. please! hah! mengarut.. ca we say something like that?? Facebook bukanlah sesuatu yang mengacau kita, tapi kita yang mengada-ngada nak dekat dengan dia. jiwa kita akan kacau kalau internet are not access.. errr!!! hati menjerit, bagaikan derita menusuk kalbu.. kenapa?? sebb tak boleh nak tengok FB... terfikir-fikir berapa banyak notification kita, orang komen, like, post and tag  kita kat fb.. 

Itulah masalah utama sekarang ni, bila tengok je FB semua kerja terbengkalai! fulamak!! hebat sungguh FB ni ye.. sekarang ni TWITTER pulak yang meraih perhatian kita.. semua nak ada akaun Twitter..

semua benda tu tak salah.. silakan. tapi sebagai peringatan buat diri sendiri. bila nak keluarkan status tu kta kene hati-hati, jangan sampai status kita lukakan hati orang lain atau memalukan hati orang lain. people can take action against you. remember that. 

pandai-pandailah kita lah nak bezakan mana masa nak berFB dan stdy n perkara yang lebih elok. ^^.

2 comments:

Terbang Bersamaku said...

betul tue, sy setuju dgn pendapat awk zyla..
fb tak salah, tp kt sebagai pengguna fb kenalah tau cara nak manfaatkan fb tue utk diri kita..

Samada boleh bawa keburukan atau kebaikan itu juga terpulang pd cara kita gunakan medium fb tersebut..=)

Zyla said...

tau tak pe. thnks.. sebab sekarang ni, byk yg salahkn benda2 mcm ni padahal diri kita sebenarnya yang bermslh.