Tuesday, April 26, 2011

kenapa kita ditemukan dgn org ya yang slh?? saya ada jwpn utk anda..1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


 mcm zyla sendiri.. dh beberapa kali berpisah dgn org yang digelar kekasih..(:.. tp zyla ttp msh tersenyum bila terkenangan smua ni.. nk tau knpe?? sbb bg zyla Allah SWT itu Maha Adil.. Dia lebih tau mana yg terbaik tuk kita.. lps kita berpisah barullah kita tahu segala2nya n jugak mungkin perkara2 yang kita sendiri tak jangka.. bg zya biarlah msa yang tentukan semua tu.. hehehe... cuma satu je prinsip zyla.. bila diorang dh lepaskan zyla itu bermakna zylla ta akan kembali ke pangkuan mereka lagi.. never. kalau ada yang tersangkut pn.. mgkn itu jodoh zyla yang sbnr.. so far, skrg tidak... hehehe

tp satu je zyla slalu pesan kat kwn2.. jangan kacau org punye t org akan ambik kita punye.. jgn benci ex kita.. ingatlah satu ms lalu dialah yang pernah buat kita tersenyum , bahagia, n mcm2 lagi...

zyla ttp pegang janji ALLAH.. Mgkn perpisahan itu utk sedarkan zyla ttg sesuatu yg zyla abaikan slama ini n tidak sesekali zyla menyesal kerana memilih adik2 zyla lbh dari segalanya.. hehehe...No comments: